Aandacht voor verslechtering op misdaadmeter

Als VVD besteden we veel aandacht aan het thema veiligheid in onze gemeente. Zoals jullie (mogelijk) hebben kunnen zien, heb ik al veel aandacht gevraagd voor drugsdumpingen, drugsoverlast, ondermijning en andere zaken.

Toch moesten wij tot onze grote schrik constateren dat onze positie op de jaarlijkse misdaadmeter van het Algemeen Dagblad in 2018 is verslechterd!

Aanleiding voor vragen tijdens het vragenuurtje op de raadsvergadering van 7 maart:

  1. Graag vernemen wij van de burgemeester of hij zich herkent in de publicaties in de diverse media en hoe zich dit verhoudt tot de uitgangspunten in het integraal veiligheidsplan?
  2. Heeft de burgemeester voldoende handvatten om ervoor te zorgen dat de veiligheid in onze gemeente zich de komende jaren positief ontwikkelt (ook in de misdaadmeter)?
    Bij de beantwoording gaf de burgemeester aan dat wij als een van de grotere gemeentes nog steeds goed scoren, maar dat hij er met de partners alles aan zal doen om onze positie weer te verbeteren.

De burgemeester beloofde beterschap, maar wij zullen de ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen.

Bekijk hier de uitzending met de gestelde vragen en de reactie (3. PDE 19.00u – starttijd 17:10): https://ede.raadsinformatie.nl/bijeenkomst/534970/Politieke%20Dag%20Ede%20%20%20%20%20%20%20%20%2007-03-2019

Link naar de misdaadmeter: https://www.ad.nl/binnenland/hoe-veilig-is-jouw-gemeente-bekijk-het-hier~a9240099/

Geef een reactie