Hoogspanningslijnen

Als volksvertegenwoordiger wil je graag dingen verbeteren voor de inwoners en bedrijven. En dan het liefst zo snel mogelijk. Helaas lukt dat niet altijd en heb je de weg van de lange adem nodig…

Een van die dossiers is het onder de grond brengen van de hoogspanningslijnen in Ede. Deze lopen recht over de huizen heen en brengen allerlei risico’s en overlast met zich mee, zoals (mogelijke) straling, geluid en vogelpoep. Tevens vervuilen ze de horizon om er nog maar van te zwijgen dat er een leiding zou breken en op de huizen terecht zou komen.

Ik kan me nog herinneren dat we een flink aantal jaar geleden, voor mijn vertrek naar Zweden, langs de huizen zijn geweest om steun te zoeken voor ons voorstel om ze snel onder de grond te krijgen en nog voor de eerste raadsvergadering hadden we al weer een memo met een laatste stand van zaken.

Tijd om maar eens wat concrete vragen te stellen, met als doel om eindelijk eens wat beweging in het dossier te krijgen…

Tot onze grote blijdschap kregen we heldere antwoorden en het blijkt dat als de Raad in het najaar van 2018 besluit om 1,2 miljoen vrij te maken, de hoogspanningslijnen binnen 2-3 jaar onder de grond te blijven.

Dit bleeft ook niet ongemerkt in de lokale pers en zorgde voor veel aandacht:

Wij zullen het dossier zeer nauwkeurig blijven volgen en ook nog kijken wat we kunnen doen richting de provincie!

Geef een reactie