Maiden speech

Een van de bijzondere momenten als nieuw raadslid of fractievolger is de zogenaamde maiden speech. Dit is de eerste keer dat je een verhaal mag houden achter het spreekgestoelte in de raad.  Het is daarbij een traditie dat je tijdens deze inbreng niet mag je worden onderbroken of bevraagd en het werkt eigenlijk hetzelfde als in de Tweede Kamer. In Den Haag is meestal ook de familie erbij aanwezig en wordt na de speech geschorst, waarna het Kamerlid wordt gefeliciteerd door zijn/haar collega’s en een bos bloemen ontvangt. In Ede gaat dat wat eenvoudiger met een simpele felicitatie van de voorzitter…

De eerste ‘normale’ Politieke Dag Ede (PDE) was ik al aan de beurt, net als diverse andere collega’s in de Raad. Ik had daarbij direct een onderwerp (huisvesting arbeidsmigranten) dat naar onze mening behoorlijk wat vragen opriep, waardoor het, zoals de voorzitter het noemde, een ‘mega-maiden speech’ werd. Laten we maar zeggen dat ik de tijd genomen heb om van mijn eerste spreektijd te genieten!

Mijn hele inbreng is te lezen op de website van VVD Ede:
https://ede.vvd.nl/nieuws/30054/veel-vragen-vvd-ede-over-huisvesting-arbeidsmigranten

Ik verheug me erop om nog veel bijdragen te mogen leveren namens de VVD in Ede! Wilt u de maiden speeches terugkijken? Ga dan naar de website van de gemeenteraad in Ede:
https://gemeenteraad.ede.nl/

Geef een reactie