Keetmolen kan blijven draaien!

Bij de bespreking van de startnotitie Noordplein heb ik namens de VVD Ede een amendement ingediend om het laten draaien van de molen als randvoorwaarde op te nemen.

De Keetmolen is een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Ede. In de afgelopen jaren is er door de gemeente en vrijwilligers veel tijd en geld in gestoken om de molen op te knappen en te behouden, maar door recentelijke ontwikkelingen in de omgeving van de molen is het al lastiger om hem goed te laten draaien.

Voor het behoud van een molen is het belangrijk dat hij in beweging blijft om hem niet in verval te laten raken. De molen is een van de vroege voorbeelden van voedselgerelateerde ‘industrie’ en past geheel in de ontwikkelingen die in het gebied plaatsvinden. De VVD erkent samen met de mede-indieners de behoefte aan woningen, maar zijn van mening dat een slimme inrichting van het Noordplein, waarbij rekening wordt gehouden met het kunnen laten functioneren van de molen, voor zowel (toekomstige) inwoners als bezoekers een meerwaarde voor Ede kunnen opleveren.

Het amendement (zie bijlage) is door mij op 7 april tijdens de politieke dag ingediend en (met uitzondering van Groenlinks) door de raad aangenomen. Een mooie opsteker en het zorgt ervoor dat de molen in de toekomst kan blijven draaien ondanks bouwplannen in het gebied!

Artikel in Ede-Stad (Premium): https://www.edestad.nl/premium/lokaal/politiek/809276/gemeenteraad-op-de-bres-voor-de-keetmolen

Item op XON Nieuws: https://youtu.be/i3jcF0EmHx0?t=153

Geef een reactie