Opleidingen

Het raadslidmaatschap is geen eenvoudige klus. Als raadslid wordt je geacht ingewikkelde beslissingen te nemen die een grote impact kunnen hebben op de inwoners en/of bedrijven in een gemeente. Het is daarom van belang dat (kandidaat) raadsleden goed worden voorbereid op hun zware en verantwoordelijke taak.

Binnen de VVD worden alle toekomstige volksvertegenwoordigers en bestuurders opgeleid door trainers van de Haya van Somerenstichting. Dit opleidingsinstituut bestaat sinds 1981 en is vernoemd naar Haya van Someren-Downer, oud-voorzitter van de VVD, die in haar tijd veel tijd besteedde aan opleidingen en trainingen.

De stichting biedt een groot aantal standaard trainingen die zowel lokaal, provinciaal als ook landelijk worden gegeven. Samen vormen ze een zogenoemde ‘doorlopende leerlijn’ om mensen gedurende hun hele loopbaan binnen de VVD te blijven opleiden. Trainingen die zoal gegeven worden zijn liberalisme, presentatietechnieken, debattraining, gemeentefinancien en een basistraining voor nieuwe raadsleden. Verder wordt tevens een workshop ‘Liberale loopbanen’ gegeven waarmee mensen de kans krijgen om te reflecteren op hun ambities en mogelijkheden binnen de partij.

Zelf heb ik ondertussen met plezier een groot aantal trainingen gevolgd. Hierbij wordt je niet alleen steeds meer inhoudelijk getraind, maar het biedt ook een mooie gelegenheid om nieuwe mensen binnen de partij te leren kennen. Ik kan het iedereen aanraden!

Ik blijf het een groot voordeel vinden om lid te zijn van een landelijke partij waarbij zoveel aandacht wordt besteedt aan het steeds blijven opleidingen en trainen van de (volks)vertegenwoordigers op de diverse niveaus. Hierdoor blijf je scherp en zorgen wij ervoor dat onze nieuwe mensen altijd voorbereid zijn op hun (toekomstige) functie.

Soms vraag ik mij wel eens af of niet meer partijen dat zouden moeten doen…;-)

Meer informatie: https://opleidingen.vvd.nl/

Geef een antwoord