Referendum zondagsopening Bennekom – een voorstel voor de bühne

Op donderdag 8 december bespraken we een initiatiefvoorstel van diverse fracties om een referendum te houden in Bennekom of de mensen de winkels op zondag open willen hebben. Uiteraard zijn wij voor zondagsopening, maar dit was echt een voorstel voor de bühne!

Tijdens de raadsvergadering heb ik de volgende bijdrage gehouden:

“Goed dat we weer eens aandacht vroegen voor de mogelijkheid voor ondernemers om in Bennekom zelf te bepalen wanneer ze hun zaak opendoen (dus ook op zondag). Hier hebben we ook bij de startnotitie van de Albert Heijn nogmaals op gewezen en kunnen we wat de VVD betreft niet vaak genoeg doen!

Alleen had een heel debat over dit initiatiefvoorstel helemaal geen zin!

De coalitiepartijen hebben in hun bestuursakkoord al aangegeven niks te willen veranderen (zoals nogmaals bevestigd in de reactie op het voorstel) en wat ons betreft is het ook helemaal niet nodig om eerst een referendum te organiseren.

Wij vinden dat we de ondernemers sowieso gewoon de vrijheid moeten geven om zelf te bepalen of ze ook op zondag open willen, los van de uitslag van een eventueel referendum. En daar willen de partijen dan ook nog EUR 25.000 aan gaan stukslaan. Dat kunnen wat ons betreft wel beter besteden

Op onze vraag aan de indieners of als het referendum negatief zou uitpakken, ze dan ook automatisch tegen de zondagsopening in Bennekom zouden zijn, bleef het antwoord wat vaag…

Wat ons betreft waren de kaarten zijn al geschud en kon wat ons betreft het debat snel worden afgerond.

Zondag open: JA!

Referendum: NEE!”

Bekijk ook het filmpje op XON Ede over het voorstel:

 

Geef een reactie